tiistai 2. toukokuuta 2017

Kotoilua keittiössä: porkkanabataattisosekeitto


Vappuherkkujen jälkeen tekee mieli jotain hieman kevyempää ruokaa ja töiden jälkeen on kiva, että ruoka valmistuu sukkelaan.

Kotoilin keittiössä ihan marttana ja takaisin porkkanabataattisosekeiton omalla kehitellyllä ja hyväksi koetulla ohjeella.

Porkkanabataattisosekeitto

1 kg porkkanoita
500 g bataatti
1 sipuli
1 kasvisliemikuutio
1/3 osaa Koskenlaskijajuustoa
vettä


1. Kuori ja pilko porkkanat ja bataatti. Vinkki: pese ja viipaloi bataatti esim. 1 -1,5 cm paksuiksi viipaleiksi, niin kuoriminen on helppoa.

2. Laita porkkana- ja bataattipalat kattilaan. Lisää vettä sen verran, että porkkanat ja bataatit peittyvät.

3. Kuori ja pilko sipuli. Laita sipulipalat kattilaan.

4. Lisää kasvisliemikuutio ja paloiksi pilkottu Koskenlaskijajuusto. Koskenlaskijaa voi halutessaan lipsauttaa enemmänkin ;)

5. Kun porkkanat ja bataatit ovat kypsyneet. Ota kattilasta pois liika vesi (esim. kahvikupilla tai kauhalla), jos porkkanan ja bataatinpaloja ei näy veden alta. Soseuta sauvasekoittimella.

Halutessasi voit lisätä keittolautasellesi raejuustoa ja kuivattua sipulirouhetta.

Ja hei - auto meni tänään katsastuksesta läpi kerta linttuulla, vaan miksi ei olisi mennyt :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!