tiistai 23. toukokuuta 2017

Kotoilua keittiössä: suklaamuffinssit unelma pehmeällä kuorrutteella


Koulupäivän jälkeen tytär päätti leipasta suklaamuffinsseja. Oli kuulemma löytänyt hyvän amerikkalaisen suklaamuffinssien ohjeen, jota mukaillen teki oman versionsa. Muffinssien kuorrutteen hän oli bongannut toisesta ohjeesta.

Ihailtavaa rohkeutta ja soveltamista sekä eri ohjeiden muokkaamista ja yhdistelyä!

Suklaamuffinssit

100 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

1. Vatkaa huoneen lämpöinen voi/margariini ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää kananmunat yksitellen samalla hyvin vatkaten.

3. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe, kaakaojauhe (siivilän läpi) ja vaniljasokeri.

4. Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa taikinaan.

5. Laita taikinaa muffinssivuokiin täyttämällä 2/3 vuoista.

6. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.


Kuorrutus

Tämä kuorrutus yllätti täysin! Ja kaikin puolin vain positiivisesti - maku hyvä ja rakenne kuorrutteeksi oivallinen!

Kuorrutteen ohjeen tytär oli löytänyt Kakkukatrin sivuilta, jonne kuorrutteen ohje oli otettu alkuperäisohjeesta Tasty Kitchen sivuilta (löytyy otsikolla "That's the Best Frosting I've Ever Had").

5 rkl vehnäjauhoja
2,5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
225 g voita
2 1/4 dl sokeria

1. Laita kattilaan maito ja vehnäjauhot. Sekoita keskilämmöllä niin kauan, että seos sakenee. Anna seoksen jäähtyä.

2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää vaniljasokeri.

3. Yhdistä maito-jauhoseos ja voi-sokeriseos. Vatkaa vähintään 3 minuuttia, kunnes kuorrutus on pehmeää ja kuohkeaa (muistuttaa lähes kermavaahtoa).

4. Pursota pursotinpussilla tai levitä kuorrute muffinssien päälle.


Herkullisia muffinsseja - suosittelemme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!