perjantai 23. kesäkuuta 2017

Hyvää juhannusta raparperikiisselikulhon ääreltä!


Sain ystävältäni raparperia, kun oman puutarhan raparperipuskassa ei ole vielä kovin paljon, mitä ottaa. Löysin täydellisen raparperikiisselin ohjeen Dan Sukkerin sivuilta! Tällä ohjeella kiisselin koostumus on täydellinen ja makeus juuri sopiva. Tällä ohjeella kiisseliä tulee noin 10 annosta.

Raparperikiisseli

Tarvitset kiisseliin

1 l raparperipaloja
1 ½ l vettä
runsas 1 dl Dansukker Taloussokeria
½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria (itse käytin ruokokidesokeria)
1 dl perunajauhoja

Koristeeksi pursotin vaniljasokerilla ja kanelilla maustettua kermavaahtoa.

Ohjeen mukaan koristeeksi voit käyttää mansikoita, DanSukker Kanelisokeria, Dansukker Vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.


1. Pilko huuhdotut raparperin varret. Kiehauta raparperipalat talous- ja fariinisokerilla maustetussa vedessä.

2. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan. Lisää seos ohuena nauhana kaataen, hyvin sekoittaen kuumaan liemeen. Anna kiehahtaa.

3. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan tai annoslaseihin. Jäähdytä kylmäksi. Koristele annos.

Toivotan hyvää juhannusta Eino Leinon (Nocturne) sanoin

Ruislinnun laulu korvissani,
tähkäpäiden päällä täysi kuu;
kesäyön on onni omanani,
kaskisavuun laaksot verhouu.
En ma iloitse, en sure, huokaa;
mutta metsän tummuus mulle tuokaa,
puunto pilven, johon päivä hukkuu,
siinto vaaran tuulisen, mi nukkuu,
tuoksut vanamon ja varjot veen;
niistä sydämeni laulun teen.

<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!