maanantai 5. kesäkuuta 2017

Kotoilua keittiössä: kaurateeleipäset


Puuroa keitellessäni luin kaurahiutalepaketissa olevia ohjeita. Niin siitäpä se ajatus sitten lähti - leipasin tänään kaurateeleipäsiä.

Ei kyllä voi leipominen enää helpommaksi mennä ja raaka-aineet löytyy mitä suurimmalla todennäköisyydellä jokaisesta keittiöstä :)

Kaurateeleipäset


2 1/2 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
2 1/2 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
50 g voita tai margariinia
2 1/2 dl maitoa, piimää tai appelsiinimehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lissää sulatettu rasva ja neste.

Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se leivinpaperille 2-3 kasaksi. Taputa kasat kostutellulla kädellä/lastalla (minä käytin ruokalusikkaa) isoiksi rieskasiksi ja jaa jokainen taikinapyörällä/veitsellä sektoreittain 6-8 osaan.

Paista 250 asteessa keskitasolla n. 10 minuuttia.

Leipäset ovat parhaita heti tuoreena.

VINKKI: Voit ottaa myös taikinasta n. 10 nokaretta, painella ne mataliksi ja tehdä näin pikkurieskasia.


Myllyn Paras lahjoittaa juhlavuoden kamppanjatuotteista 1 sentin/pakkaus tuetun asumisen piirissä olevien nuorten koulutamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!