keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Kotoilua keittiössä: raparperihilloke


Tein raparpereistä hilloketta. Tämän raparperihillokkeen ohjeen olen kirjoittanut reseptikirjaani K-ruoka.fi sivuilta.

Hilloketta voi käyttää vaikka kaukkujen täytteenä, grillatun halloumin ja mansikoiden tai lettujen ja jäätelön kanssa.

RAPARPERIHILLOKE


Raparperihillokkeeseen tarvitset

400 g (n. 1 litra) tuoretta raparperia
1/2 - 1 dl vettä
1 dl hillo- tai tavallista sokeria


1. Leikkaa raparperin varret noin 1 cm:n paloiksi kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna hyöryäväksi.

2. Sekoita joukkoon sokeri ja keitä 5 -10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Mausta halutessasi mintulla. Anna jäähtyä kylmäksi.

Hillokkeen voi maustaa kanelilla, kardemummalla, kanelilla, mintulla tai inkiväärillä. Itse maustoin laittamalla valmistusvaiheessa kanelitangon hillokkeen sekaan.


Hillokkeesta tuli niin hyvää, että teen viikonloppuna lisää!

Tänään alkoi Kajaanissa Runoviikko <3 Runofestarimeininkiä on sunnuntaihin asti. Tämä martta vaihtaa nyt esiliinan Runoviikon t-paitaan ja suuntaa matkansa kohta Runoviikon avajaisia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!