maanantai 10. heinäkuuta 2017

Mansikkaviikon juhlintaa :D


Viime viikolla vietettiin Kotimaiset Kasvikset ry:n julkaisemien teemaviikkojen mukaan valtakunnallista mansikkateemaviikkoa.

Kotimaiset Kasvikset ry:n toiminta-ajatuksena on toimia puutarhatuotteiden laadun ja menekin edistäjänä, lisätä kotimaisten kasvisten käyttöä sekä edistää suomalaisten kansanterveyttä . Puutarhatuotteet sisältävät vihanneshedelmät, lehtivihannekset, juurekset, marjojat, hedelmät, perunat, sienet, kukat ja taimistotuotteet sekä kasvisjalosteet. Toiminta-ajatustaan yhdistys toteuttaa kasvisketjussa tehtävän laatutyön, viestinnän, terveysvalistuksen, muun menekinedistämisen ja mainonnan keinoin.

Mansikoista ja kesästä tulee mieleen ensimmäisenä mansikkatäytekakku. Sitäpä siis päätin tehdä mansikkatäytekakun juhlistamaan runoa ja suvea - ja marttailla tolkkuna keittiössä :)

Niin, sehän oli helpommin ajateltu kuin tehty. Omat mansikkamaan mansikat näet yllä olevassa kuvassa. Radiosta kuulin, että kasvit ovat kaksi viikkoa jäljessä tavan omaisista kasvuajoistaan ja näin voimme todeta asian olevan myös mansikoiden kohdalla.

Kun tuona suunnittelemani leivontapäivänä kaupasta mansikoiden saaminen osoittautui ylivoimaiseksi, päädyin mansikkahilloon ja KarlFazerin Berry Pearls mansikka eli suklaakuorrutteisiin pakastekuivattuihin mansikoihin.

Tässä on tekemäni täytekakun ohje:


KAKKUPOHJA

Tarvitset

4-5 kananmunaa
hienoa sokeria
vehnäjauhoa
perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
leivontamargariinia
korppujauhohja

1. Ota kolme samanlaista juomalasia/mukia. Riko yhteen juomalasiin kananmunat. Laita toiseen juomalasiin samanverran sokeria. Ja kolmanteen lasiin jauhoja (puolet vehnäjauhoja, puolet perunajauhoja ja 1 tl leivinjauhetta).

Siis kaikkiin laseihin aineita yhtä paljon!

2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

3. Lisää jauhot siivilän läpi varovasti käännellen kananmunasokerivaahtoon.

4. Korppujauhota voideltu vuoka.

5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 175 asteessa 40 min.

6. Anna kakkupohjan hieman jäähtyä ennen kumoamista. Leikkaa pohjasta kolme kerrosta.


TÄYTE

2 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
150 g valkosuklaata

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita - voit käyttää vatkainta.
Sulata suklaa kattilassa vesihauteessa.
Sekoita sulanut suklaa kerma-tuorejuusto sekoitukseen.


Kostuta pohja esimerkiksi virvoitusjuomalla, mehulla, maidolla tai vaniljalla maustetulla maidolla. Näiden lisäksi kostuttamiseen käy hyvin säilykehedelmien liemi, itse käytin tällä kertaa ananassäilykkeen mehua.

Kostuttamisen jälkeen laitoin ohuelti mansikkahilloa ja reilusti valkosuklaavaniljatäytettä (molempiin väleihin).

Kuorrutin kakun vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja koristeena käytin KarlFazerin Berry Pearls mansikoita.



Tässä siis mansikkatäytekakun ohje. Nyt sitten vain odotellaan mansikoiden kypsymistä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!