maanantai 17. heinäkuuta 2017

Rucolapastaa


Meillä on erittäin ihana ongelma puutarhassa - rucolaa kasvaa niin paljon, että pitää jo miettiä ohjeita, joihin ylituotantoa voi käyttää!

Kun alku kesästä istutin kasvatuslaatikoihin salaatteja, toivoin salaattia kasvavan jopa hienoiseksi ongelmaksi asti ja tässä sitä nyt toiveideni mukaisesti ollaan! Kesän mittaan pihahommissa ollessani olen napsinut rucolaa aina kasvatuslaatikon ohi kulkiessani.

Muokkasin K-ruoka.fi rucolapastan ohjetta. Tästä ohjeesta saat helposti myös kasvisvaihtoehdon.


Rucolapasta

1-2 sipulia
4-5 tomaattia
2 valkosipulin kynttä
rypsiöljyä
mausteita esim. mustapippuria, chiliä, yrttejä
150 g savupalvisuikaleita (kasvisversion saat jättämällä savupalvisuikaleet pois)
rucolaa
parmensanjuustoa raasteena/lastuina tai valmiina jauheena

pastaa esim. nauhapastaa

1. Kuullota silputtu sipuli ja valkosipulit öljyssä pannulla.

2. Lisää kuutioidut tomaatit ja savupalvisuikaleet. Anna hautua pannulla pehmeähköksi.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Annostele pasta lautasille.

4. Laita tomaattisavupalvisuikalemuhennosta pastan päälle.

5. Silppua annoksien päälle huuhdeltuja rucolan lehtiä.

Ja nyt sitten marttana rucolaherkkua tekemään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti