torstai 21. syyskuuta 2017

Marttailua keittiössä: Helppo omenapiirakka


Näin viime viikolla kaupassa useita, upean näköisiä, eri lajikkeiden omenoita
ja siitä se ajatus sitten lähti - leivoin omppupiirakan.

Ohjeen löysin MTV:n sivuilta Arjan leivontanurkasta. Koska omppupiirakka oli niin maukas ja helppo tehdä, niin olen leiponut omppupiirakan jo toisenkin kerran tällä samalla reseptillä!

Tällä ohjeella saa nopeasti hyvää tarjottavaa vaikkapa iltapalalle, yllätysvieraille tai viikonlopun herkkuhetkelle :)

Helppo omenapiirakka

1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 kpl kananmunia
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl rypsiöljyä
1 dl rasvatonta maitoa

Pinnalle:

3 isoa omenaa
3 rkl ruokokidesokeria


1. Sekoita muna ja sokeri.

2. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, öljy ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Levitä leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 27 cm).

4. Levitä päälle omenalohkot ja sokeri.

5. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 25-30 minuuttia.


Erityisen hyvää tämä on vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa tarjottuna.

Kotiraati peukuttaa!

Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!