sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Banaani-pähkinäjoulupuuro


Viime viikolla kokoontui Variskankaan Marttojen hallitus suunnittelemaan kevään 2018 marttailtoja. Ideoita riitti ja kevätkaudella ohjelmassa on jokaiselle jotain - kulttuuria, kädentaitoja, ruokakurssia, puutarhanhoitoa...

Puheenjohtajaan oli iskenyt supermarttailu ja hän oli laittanut supertarjoilun. Naureskellen kertoi tekevänsä ihmiskokeita ja kokeili uusia reseptejä :D Kaikki reseptit todettiin erinomaisiksi!

Ihastuimme banaani-pähkinäjoulupuuroon! Ja sitäpä olikin tehtävä heti viikonloppuna. Ohje on Valion.

Banaani-pähkinäpuuro (Valio)

n. 1 litra valmista riisipuuroa
2 1/2 dl Valio Vanilla vaniljakastiketta
70 g pekaanipähkinöitä (tulee hyvää myös ilman pähkinöitä)
1 tl kanelia
1-2 banaania

vaahterasiirappia

Kuumenna uuni 225 asteeseen, kiertoilmauuni 200 asteeseen.

Sekoita puuron joukkoon vaniljakastike, rouhitut pähkinät ja kaneli. Laita uunivuokaan.

Leikkaa banaani pitkittäin n. 0,5 cm:n paksuiksi viipaleiksi ja asettele ne puuron päälle.


Paista uunipuuroa uunin keski-/yläosassa 20 min, kunnes banaanit ovat paistuneet ovat paistuneet pinnalta.


Tarjoile vaahterasiirapin kanssa jälkiruokana tai välipalana. Maistuu myös ilman vaahterasiirappia.

Teini kommentoi puuron olevan 5/5 ja sen on paljon se! :D

Tässä pari vinkkiä riisipuuron tekemiseen:

Teen riisipuuron aina haudutuskattilassa. Haudutuskattilassa puuron tekeminen on helppoakin helpompaa! Ei tarvitse kytätä kattilan äärellä, eikä puuro pohjaudu.


Jos et ole vielä kokeillut Valion Kiehu -maitojuoma, niin nyt on aika! Tästä puuron tekeminen sujuu, koska tämä ei pala helposti kattilan pohjaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!