perjantai 22. joulukuuta 2017

Joululoma alkoi taatelikakun leipomisella


Joululoman aloitin leipomalla taatelikakun. Olen ensimmäisessä postauksessani jakanut tämän ohjeen ja näin teen tänäkin jouluna.

Tämän reseptin olen saanut tyttären Ritva -kummilta. Taatelikakku on mahtavan makuinen ja tällä ohjeella onnistuu aina! Ja maistuu kyllä muulloinkin kuin vain jouluna!


Taatelikakku

1 paketti taateleita
3 dl vettä
2 dl sokeria
200 g voita
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 tl vanilliinisokeria

1. Keitä miedolla lämmöllä taatelit, vesi ja sokeri. Jäähdytä vähän aikaa.

2. Lisää munat ja sulatettu voi.

3. Lisää kaikki kuivat aineet, sekoita ja kaada 2,2 litran korppujauhotettuun kakkuvuokaan tai silikonivuokaan.

4. Paista 150-170 asteessa noin tunti.

Huomenna valmistan rosolliin tulevat raaka-aineet, teen juuresvuokia ja leivon vihreä kuula -joulutorttuja. Näillä suunnitelmilla kohti huomista.

Enää kaksi yötä jouluaattoon! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!