maanantai 18. joulukuuta 2017

Paraisten pipartaikinasta piparikuusi


Joulunalusviikko; tohinaa töissä ja puuhastelua kotona. Loppuviikosta aloitetaan kotihommissa laskeutuminen jouluun ja perjantaina alkaa joululoma!

Tänään on kävimme ostamassa kinkun ja myöhemmin tällä viikolla raaka-aineet rosollia varten ja Saarioisen äitien tekemät laatikot - peukkua Saarioisen äideille :) Joka joulu teen kuitenkin itse jonkin joululaatikon uudellareseptillä, esim. viime vuonna tein bataattilaatikkoa ja sitä edellisenä jouluna punajuurilaatikkoa.

Eilen tein piparitaikinan suosikkireseptilläni eli Paraisten pipartaikinaohjeella. Taikinan tekemisessä ei kauaa mene, mutta sen annetaan maustua ja kovettua yön yli jääkaapissa.

Paraisten piparkakut

Tarvitset

1 1/2 dl siirappia
200 g (2 1/3 dl) sokeria
250 g voita
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
1 rkl pomeranssinkuorta
2 munaa
3 tl soodaa
1/2 kg vehnäjauhoja


1. Kiehauta siirappi, sokeri, voi ja kaikki mausteet.

2. Lisää jäähtyneeseen seokseen munat yksitellen, sitten sooda-vehnäjauhoseos.


3. Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua seuraavaan päivään.

4. Ota taikinaa pala kerrallaan ja pidä taikina muutoin jääkaapissa.
Kaaviloi taikina ohueksi levyksi jauhoitetulla pöydällä - näin taikina ei tartu pöytään.
Jos taikina pehmenee liikaa, laita se hetkeksi jääkaappiin.

5. Nosta piparit leivinpaperin päälle pellille ja paista 200°C:ssa 5-8 minuuttia.


Piparimuotteja ei voi koskaan olla liikaa! ;D Tämä vuonna tonttu toi joulusukkaan Heirolin muottisarjan. Kuusen kokoamiseen käytin elintarvikeliimaa.



Ihanaa joulun odotusta sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!