sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Hiihtoloma ja limepiirakka - Key West Pie


Blogini seuraajan innoittamana ja hiihtoloman viimeisiä päiviä juhlistamaan tein makean limepiirakan. Tein tämän piirakan myös noin vuosi sitten, juuri ennen hiihtolomaa. Sain idean tuolloin Prisman sähköpostista, missä esiteltiin kuukauden satokausituotteita.

Lime maistuu erilaisten ruokien, juomien ja jälkiruokien mausteena. Limen kuorta käytettäessä ruokien maustamiseen tai koristeluun, pitää se pestä huolellisesti lämpimällä vedellä. Kuoresta käytetään vain sen pintakerros. Limemehua ja -kuorta voi käyttää leivonnan lisäksi myös lohen maustamiseen tai graavaukseen.

Ohjeena piirakkaan käytin tälläkin kertaa K-ruokareseptiä.

Makea limepiirakka (Key lime pie)

Pohja

200g Digestive-keksejä
75g voita sulatettuna


Täyte

4 keltuaista
1prk(397 g)kondensoitua, makeutettua maitoa
1 1/4dl limetin mehua (3 limettiä)
2tl limetin raastettua kuorta


Koristeeksi

1-2dl kuohu- tai vispikermaa
limetin raastettua kuorta, limetin viipaleita tai kiiviä viipaloituna


1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa - minä laitoin keksit kolmessa erässä pakastepussiin ja hienonsin erä kerrallaan kaulimella.

Lisää voisula. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia.


2. Vatkaa sähkövatkaimella keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Kaada kulhoon kondensoitu maito ja limenmehu. Lisää limetin kuori. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle.



3. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Ota piirakka uunista. Piirakan keskusta heiluu hieman vielä tässä vaiheessa. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä piirakka jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.

4. Vaahdota kerma. Koristele piirakka kermavaahtopursotuksilla ja limetin kuorella, limetin viipaleilla tai kiiveillä. Piirakka on parhaimmillaan kylmänä.

Piirakka sopii erinomaisesti myös pakastettavaksi. Anna pakastetun piirakan sulaa noin 20 minuuttia ennen tarjoamista.

Hiihtoloman viimeinen aamu. Lomalla reissattiin, liikuttiin, leivottiin ja hyggeiltiin. Käsitöitä olen tehnyt joka päivä; kirjonut, virkannut ja neulonut. Monta asiaa jäi tekemättä, joita ennen lomaa suunnittelin tekeväni. Aina jää ja jääköön. Huomenna töihin ja illalla marttailemaan - arki alkaa, että eikaitsiinä. Postauksen loppuun pari lomakuvaa.


Hiihtolomalla kävimme reissussa siellä, missä aamiaisella saa kalakukkoa. Fb:n ja instagramin kautta blogini seuraajille kuva on tuttu, mutta muikkukukkokuva on tällä lomalla ehdoton jokaisen somekanavani kautta :)



Tällaisia pörriäisiä löytyy Tahkolta. Kun aikani odotin aidan vieressä, yksi tyypeistä tuli poseeraamaan käännellen päätään puolelta toiselle. Saatoin kyllä kuulla hänen ajatuksensa "Tää on niin just tätä... turistit... Ota nyt ne kuvat!"

Ja viimesenä marttaturisti laittaa postaukseensa tietenkin Tahko by night -lomakuvan.


Limepiirakan pirteää sunnuntaita ja mukavaa huomenna alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!