perjantai 11. toukokuuta 2018

Helatorstai oli kuin kesäpäivä


Välillä meinaa kyllä vähän naurattaa, kun elämä on kuin mainoksessa - "elä kuin viimeistä kesäpäivää". Helatorstaina piti ehtiä tehdä kaikkea mahdollista aamusta iltaan, kun kesä on niin lyhyt ;D

Edellisenä päivänä lounaalla ollutta perunamuusia jäi yli, joten aloitin päivän leipomalla aamupalalle perunarieskoja. Kesän ensimmäinen aamiainen terassilla!

Perunarieskat perunamuusista

3 dl perunamuusia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl maitoa
1 muna
(1 tl suolaa)

Vinkki: Voit käyttää vehnäjauhojen ja kaurahiutaleiden tilalla myös 3 dl ohrajauhoja.

Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Nostele taikina kuuteen kekoon leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Muotoile lusikalla kuusi pientä, pyöreää rieskaa.

Pistele taikinaan reikiä haarukalla.

Paista rieskat 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes rieskat ovat saaneet väriä pintaan.


Auringonpaisteista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!