maanantai 18. kesäkuuta 2018

Rucolapesto


Puutarhassa on nyt yksi täyttynyt toive; rucolaa pukkaa niin, että sellaisenaan sitä ei ehditä syömään. Mahtavaa!

Ihastuin keväällä Marttojen Arkiruoka on järkiruokaa -kurssilla tehtyyn tillipestoon. Koska rucolassa on voimakas maku, niin ajattelin siitä tulevan erinomainen pesto. Ja erinomaista siitä tulikin!

RUCOLAPESTO

nippu rucolanlehtiä varsineen
1 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
0,5 dl pinjansiemeniä
0,5 dl parmesaaniraastetta
ripaus rouhittua mustapippuria
(sitruunan mehua)

1. Paloittele rucola pienemmiksi paloiksi. Saksilla pilkkominen sujuu sukkelaan!

2. Kuori ja hienonna valkosipuli.

3. Raasta parmesaani.

3. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa ja sauvasekoittimella.

Voit halutessasi samalla sekoittaa myös hieman sitruunan mehua maustamaan pestoa.

Rucolapesto sopii pastalle, leivän päälle (täytetyissä patongeissa superhyvä) ja vaikkapa keitettyjen perunoiden päälle!

Mukavaa juhannuksen alusviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!