maanantai 23. heinäkuuta 2018

Helpot pikkupizzat tortillaleivistä



Kesä on hellinyt ja helteitä on riittänyt. Viikonloppuna satoi ja ukkosti oikein mukavasti. Sateesta kiittivät kasvien lisäksi me ihmisetkin. Sateet eivät kuitenkaan tuoneet sellaista raikasta ilmaa kuin olemme sateiden jälkeen yleensä tottuneet saamaan. Mutta ei todellakaan valiteta - kohta etsitään talvikamppeita kaapeista ja lumikolaa varastosta!

Kun helteillä ei lieden äärellä seisoskelu ole se ykkösjuttu, niin tässäpä olisi helppo & nopea & vaivaton arkiruoka aamiaiseksi, välipalaksi ja salaatinkera lounaaksi. Kun perusarki kesän jälkeen alkaa, niin tällä aamiaisella lähtevät niin lapset kuin aikuisetkin hymyssä suin arkihommiinsa.

Helpot pikkupizzat

Tarvitset

Santa Maria pizza tortillaleipiä
tomaattipyrettä (tomaattiketsuppikin käy)
kinkkusuikaleita
juustoraastetta
tomaatteja
punasipulia

Vinkki: Voit täyttää pizzat haluamillasi raaka-aineilla. Täytteinä voisi olla siis esim. tonnikala, salamisiivut, herkkusienet, katkaravut, ananaspalat, Aura-juustomuru, oliiviviipaleet ja kylmäsavulohisiivut.


1. Laita pizzapohjat uunipelleille leivinpaperin päälle. Yhdelle pellille mahtuu kaksi pohjaa.

2. Levitä pohjien päälle tomaattipyrettä.

3. Täytä pizza haluamillasi täytteillä.

Itse laitoin juustoraasteen kinkkusuikaleiden päälle ja juustoraasteen päälle tomaattisiivut ja sipuliviipaleet. Näin ei juusto sulanut kuoreksi pizzan päälle.

4. Paista 250 asteessa noin 5 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.

Tarjoile sellaisenaan tai salaatin kera.

Näiden tekemisessä ei ns. nenä kauaa tuhise. Nautitaan kesästä - valosta ja lämmöstä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!