maanantai 1. lokakuuta 2018

Ahvenanmaan pannukakku


Ahvenanmaan pannukakku on maakuntaherkku, perinneruokalaji. Pannukakku valmistetaan riisi- tai mannapuurosta ja maustetaan kardemummalla. Pannari voidaan tarjoilla esimerkiksi marjahillon, luumukiisselin tai kermavaahdon kera.

Entisaikaan Ahvenanmaalla hääjuhlat on aloitettu tarjoamalla vieraille pannukakkua. Pannukakkua vaalitaan vieläkin paikallisena kansallisruokana.

Ahvenanmaan pannukakku


5 dl täysmaitoa
0,5 dl puuroriisiä
1 muna
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl kardemummaa
0,5 dl vehnäjauhoja
nokare voita

Keitä riisi maidossa 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna jäähtyneeseen riisin kanssa.

Lisää jauhot ja sekoita.

Sulata voi ja voitele vuoka voisulalla. Kaada taikina vuokaan.

Paista 225-asteessa 20-30 minuuttia, kunnes pannari on saanut väriä pintaansa.

Vinkki: Voit käyttää manna- ja riisipuuron jämät Ahvenanmaan pannukakkuun!
Ripsautin pannukakkuun makua antamaan hieman sahramia, mistä johtuu pannarin hienoisen kellertävä väri.


Tällaisella herkulla alkaa lokakuu!

2 kommenttia:

  1. Ensimmäistä kertaa elämässäni kun maistoin tätä, olin itse kokkina. :)
    Itse olen tehnyt vain mannapuurosta. Ja luumuhilloke on kuulemma se ainut oikea.
    Ihanaa syksyn jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Minä ajattelin seuraavan kerran kokeilla mannapuuroa. Luumu on perinteinen. Meillä napastiin nassuihin mansikkahillon kera. Hyvää syksyn jatkoa sinulle!

      Poista

Ilahdun kommenteista!